Wandelboeken.nl

Alle Grande Randonée’s op een rij

HOGE TOPPEN – GLETSJERS – ALPENWEIDEN – BERGMEREN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Top van de Mont Blanc in Frankrijk

Kabelbaan Aiguille du Midi

Alpine Flowers veldgids

Alpine Flowers

Handzaam veldgidsje voor het identificeren van 230 van de meest voorkomende alpiene bloemen in de Alpen. Onderverdeeld op kleur voor snelle identificatie, elke alpiene bloem heeft een foto en een beschrijving van de belangrijkste kenmerken.

1. Mont Blanc

De majestueuze Mont Blanc is met 4808 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Frankrijk en zelfs van West-Europa. Je kunt hem dan ook al van verre zien liggen. Het is een berg die je ooit in je leven gezien moet hebben en dat kan vanuit verschillende invalshoeken.

Het bergmassief ligt in het zuidoosten van Frankrijk, in het departement Haute-Savoie, en het topje van deze icoon ligt zo’n 10 kilometer ten zuiden van Chamonix, een van de drukst bezochte natuurlijke, bestemmingen ter wereld.

Wandelroutes hebben prachtige uitzichten op de bergen en besneeuwde toppen, gaan door kleine en pittoreske dorpjes, of langs afgelegen hutten hoog op de berg. Wandel langs meren, over plateaus, langs gletsjers, door het bos of kom op adem op een bergweide.

De routes rondom de Mont Blanc zijn zeer verschillend van karakter en niveau. Of je een aangename wandeling met het gezin wilt maken, wilt genieten van flora en fauna, of dat je fysiek je grenzen wilt verleggen, het kan hier allemaal.

Op trektocht gaan betekent ontdekken. Belangrijk is om over de juiste uitrusting te beschikken, van schoenen tot een wandelrugzak met proviant en extra laagjes tegen onverwachte kou of nattigheid. Wees voorbereid als je op avontuur gaat in één van de mooiste en meest indrukwekkende bergmassieven van Europa!

GR5

Zowel de beroemde lange afstandsroute GR5 als de rode route van de Via Alpina hebben beide etappes die langs de Mont Blanc lopen.

Via Alpina- Rode Route

De Rode route van de Via Alpina voert je door betoverende berglandschappen, waarbij je de ongerepte pracht van de Alpen zult ervaren. Met zijn adembenemende vergezichten en uitdagende terrein biedt deze route een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke wandelaars.

De Rode Route, met een indrukwekkende lengte van ongeveer 2.600 kilometer en zijn ongeveer 138.000 hoogtemeters, heeft verschillende etappes door het Mont Blancmassief lopen.

Meer reportages van Zwerfster

Winkelwagen Sluiten