Ons verhaal

Maarten fraanje

Maarten maakt in het dagelijks leven boeken als uitgever en directeur van Academische Uitgeverij Eburon. In zijn vrije tijd leest hij verhalen over avonturiers die te voet of per fiets de wereld ontdekken. In zijn jonge jaren liep hij schitterende trails in Schotland en op de Azoren. Recent heeft hij het Graafschapspad en twee delen van de Kungsleden gelopen. Als vervolg op het Pieterpad is hij momenteel via de GR5 een eind op weg richting Nice. Komende zomer staan de laatste twee delen van de Kungsleden op de agenda.

Met zijn ervaring uit het boekenvak heeft hij de website wandelboeken opgezet, een logische stap, wanneer je van wandelen en boeken houdt.

 Het fijne aan wandelen

Wat ons aantrekt in wandelen is het ritme van opstaan, aankleden, eten, lopen, nog eens eten en weer slapen gaan. De zorgeloze eenvoud van het bestaan tijdens lange tochten door schitterende landschappen en uitgestrekte natuur.

Karin de visser

Karin groeide op in de bossen op de Veluwe waar zij rondstruinde langs beekjes, op de hei en tussen de bosbessen. Tijdens de zomervakanties liep zij over bergpaadjes en hoge riggels in de Franse Alpen. 

Na een solo fietstocht van ruim 3000 kilometer op de Camino de Santiago viel zij op de trail langs de azuurblauwe Soča in Slovenië voor wandelen, voor de traagheid ervan. De fiets werd ingeruild voor een backpack en een lichtgewicht tent.

Na het Pieterpad liep ze een deel van de adembenemende Kungsleden, van Abisko naar Kvikjokk. 

Ook reist zij rond met haar VW-bus en haar trouwe viervoeter, op zoek naar mooie wandelroutes in Nederland of over de grens in Europa. Recent heeft zij de Camino del Norte in Spanje gedaan en komende zomer staan verschillende wandelingen op de Lofoten gepland.

 

Met haar ervaring als tekstredacteur geeft zij vorm en inhoud aan de website Wandelboeken.

“Between every two pines there is a doorway to a new world.”

John Muir
on The Pacific Crest Trail

“I was amazed that what I needed to survive could be carried on my back. And, most surprising of all, that I could carry it.”

CHERYL  STRAYED / AUTEUR VAN WILD: FROM LOST TO FOUND ON THE PACIFIC CREST TRAIL

Wandelboeken.nl is er voor iedereen 

 

Wandelboeken.nl is er voor een ieder die graag wandelt. Jong, oud, ervaren of beginneling,  natuurliefhebber of citytripper, wandelen kan  overal en is geschikt voor iedereen. Ontdek honderden wandelgidsen van zowel bekende trails als routes over de minder gebaande paden en ga er op uit!

 

Onze gespecialiseerde website richt zich in eerste instantie op wandelen, daarnaast vind je op wandelboeken een zeer groot aanbod aan verwante categorieën zoals reisverhalen, fotoboeken en reisgidsen over een bepaalde regio.