Wandelboeken.nl

Basispagina voor wandelboeken.nl

HOGE TOPPEN – GLETSJERS – een aantal zoekwoorden onder de foto mbt het onderwerp van je pagina ALPENWEIDEN – BERGMEREN

H1abc

H2abc

H3abc

De Franse Alpen liggen in het westelijke deel van de Alpen en strekken zich uit van het Meer van Genève in het noorden tot aan de Côte d’Azur in het zuiden. Het hoogste punt van de Alpen is de 4808 meter hoge Mont Blanc. Rondom de Mont Blanc loopt een van de beroemdste GR’s: de Tour de Mont Blanc.

Toch hoef je geen bergbeklimmer te zijn om te genieten van de toppen van de Alpen, want of je nu een beginnende wandelaar bent of al veel ervaring met bergwandelingen hebt, iedereen kan wandelen in de Franse Alpen. Routes variëren van korte wandelingen over gemakkelijke paden tot wandelroutes waarbij heel wat hoogte meters overwonnen moeten worden. Er is een grote keuze uit schitterende dagtochten of meerdaagse huttentochten, er zijn zoveel verschillende gebieden en wandelroutes dat er voor elk wat wils is. 

Kopje boven foto impressie Wandelroutes over het dak van Europa
Top van de Mont Blanc in Frankrijk

Kabelbaan Aiguille du Midi

De kabelbaan Aiguille du Midi brengt je van Chamonix naar een hoogte van 3.777 meter, waarna je via de beroemde loopbrug naar een andere lift loopt. Deze brengt je naar de piek op 3.842 meter waar je het beste uitzicht hebt op de Mont Blanc. Verder kun je niet, tenzij je gaat klimmen.
De Kabelbaanrit duurt ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat het boven op de berg koud is! Neem een jack mee.

Honden zijn helaas niet toegestaan op deze lift.

Alpine Flowers veldgids

Alpine Flowers

Een boekje dat je onder de aandacht wilt brengen maar een beetje verder van het thema af staat

1. Opzet voor een info-blok

De majestueuze Mont Blanc is met 4808 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Frankrijk en zelfs van West-Europa en je kunt hem dan ook al van verre zien liggen. Het is een berg die niet bijzonder mooi is, maar die je wel ooit in je leven gezien moet hebben en dat kan vanuit verschillende invalshoeken. 

 

Waar de top van de Mont Blanc precies ligt is al lange tijd onderwerp van discussie. De Italianen houden vast aan een kaart uit 1868 waarop de top precies op de grens tussen Italië en Frankrijk ligt. Echter, op de huidige kaarten ligt de top van de Mont Blanc in Frankrijk.

 

Wandeltips voor de Mont Blanc

Het Mont Blancmassief is ideaal om te wandelen. Bewonder een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc vanaf de iconische omliggende paden.

Alle tussenkopjes automatisch vet+oranje

De beroemde Tour du Mont Blanc is een meerdaagse wandeltocht rondom de Mont Blanc en dwars door het schitterende Mont Blanc-massief. Deze wandeling duurt tussen de 10 en 14 dagen voor geoefende wandelaars. 

Automatisch ruimte boven het kopje zodat je geen afstandshouder in hoeft te voegen

Zowel de beroemde lange afstandsroute GR5 als de rode route van de Via Alpina hebben beide etappes die langs de Mont Blanc lopen.

De Rode route van de Via Alpina voert je door betoverende berglandschappen, waarbij je de ongerepte pracht van de Alpen zult ervaren. Met zijn adembenemende vergezichten en uitdagende terrein biedt deze route een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke wandelaars.

De Rode Route, met een indrukwekkende lengte van ongeveer 2.600 kilometer en zijn ongeveer 138.000 hoogtemeters, heeft verschillende etappes door het Mont Blancmassief lopen.

Grappige opsommingslijstjes

Caroussel met boeken gekoppeld aan een tag

Zet bij Carousel opties de knop Enable op blauw / vul onder inhoud een tag in

Een hele pagina met boeken over een thema

Zet bij Carousel opties de Enable knop uit (niet meer blauw) / vul onder inhoud een of meerdere tags in

 

 

  • Achterhoek
  • Wadden
  • Alpen
  • Westland

Opzet boekentafel

Boeken met tag bijvoorbeeld Achterhoek

Dit oudste nationale park van Frankrijk oefent een betoverende aantrekkingskracht uit. Met zijn majestueuze bergen, gletsjers en weelderige valleien is het Vanoisemassief een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers. Kristalheldere bergmeren weerspiegelen de witgepoederde toppen en nodigen uit tot een verfrissende duik. Het park herbergt nu meer dan 1.500 steenbokken en staat bekend om zijn geologische variëteit en prachtige bloemen. Daarnaast biedt het park adembenemende panorama’s. Het alpiene landschap is dan ook een trekpleister voor wandelaars en herbergt voor zowel de beginnende als voor de geoefende bergwandelaar schitterende paden en uitdagende routes.

  

De wandelmogelijkheden zijn onuitputtelijk. Alleen al in het Vanoise-massief zijn er 500 gemarkeerde wandelpaden met 66 accommodatiemogelijkheden, en twee langeafstandswandelpaden doorkruisen het nationale park. Ruim honderd toppen overschrijden de grens van 3.000 meter, waarvan er vele relatief gemakkelijk te bereiken zijn.

Idyllische valleien

De Vanoise staat bekend om zijn prachtige dalen; Les Trois Vallées:

  1. Vallée de la Tarentaise: Dit dal is een van de meest bekendste en populairste toegangspunten tot het Vanoise-massief. Het biedt toegang tot vele wandelpaden in de regio.
  2. Vallée de la Maurienne: Dit dal is een ander belangrijk toegangspunt tot de Vanoise en is tevens het breedste dal van de Franse Alpen. Het is omgeven door indrukwekkende berglandschappen en biedt mogelijkheden voor allerlei buitenactiviteiten.
  3. Vallée de l’Isère: Dit dal ligt aan de oostelijke rand van de Vanoise en omvat de vallei van de rivier de Isère. Het biedt toegang tot diverse bergpaden en is een belangrijk gebied voor natuurliefhebbers en wandelaars.
De mooiste wandelroutes in de Vanoise

Tour des Glaciers de la Vanoise

De “Tour des Glaciers de la Vanoise” is een beroemde langeafstandswandeltocht in het hart van het Nationaal Park Vanoise in de Franse Alpen. Tijdens deze tocht verken je adembenemende alpiene landschappen en kom je langs glinsterende gletsjers, majestueuze bergen en kristalheldere bergmeren. Het is een uitdagende maar belonende trektocht die de natuurlijke schoonheid en het ruige terrein van de Vanoise-regio op indrukwekkende wijze onthult.

Via Alpina – Rode Route

De Rode Route van de Via Alpina loopt dwars door het Nationaal Park Vanoise. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende alpiene omgeving is een van de hoogtepunten van de Rode Route en biedt wandelaars een unieke gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de Franse Alpen.

Er bestaat geen routegids van dit deel van de Via Alpina, daarom is het aan te bevelen de –  Topografische kaart 3534OT Les Trois Vallées – mee te nemen op je wandelavontuur.

De etappes R122 vanaf het meer van Tignes en verder naar het zuiden, lopen door de Vanoise.

Kaarten en Wandelgidsen Vanoise

wandelpad in nationaal park vanoise

4. Nationaal Park des Queyras

 

Verken het betoverende de Queyras. Dit afgelegen gebied is perfect om even te  ontsnappen uit de drukte van het dagelijks leven. De Queyras is omgeven door majestueuze bergtoppen en is slechts via twee bergpassen en de kloof bij het dorp Guillestre te bereiken. Deze natuurlijke isolatie zorgt voor ongerepte natuur met uitgestrekte beboste hellingen, ruige bergdalen en adembenemende vergezichten.

Beroemde paden zoals de GR5 doorkruisen dit prachtige gebied, waar te voet de beste optie is aangezien er in deze regio maar weinig verharde wegen zijn.

De Queyras ontwaakt vanaf begin juni wanneer de sneeuw verdwijnt en het landschap verandert in kleurrijke hellingen. De herfst is een bijzonder betoverende tijd om hier te wandelen, want dan beginnen de lariksen geleidelijk aan te verkleuren in een gloed van warme oranje tinten. 

Mooie wandelroutes om de Queyras te verkennen

Ceillac, met zijn betoverende Lac Miroir

Een meer omgeven door lariksen, gelegen op een hoogte van 2.214 meter, bereikbaar via een wandeling van minder dan 2 uur vanuit Ceillac (iets meer dan 500 meter hoogte), en dat de omliggende toppen weerspiegelt. Magie!  Start vanaf de parkeerplaats bij Pied du Mélezet.

Col d’Izoard

Of verken de adembenemende paden bij Arvieux en de Col d’Izoard. Wandel de spectaculaire route naar de beklimming van de Pic de Rochebrune, die de ongerepte Casse des Clausins verkent, het toevluchtsoord van koninklijke adelaars en de beroemde edelweiss. De piek, het hoogste punt van Briançonnais, biedt een panoramisch uitzicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse toppen. .

Mont Viso in Italië

Voor een panoramisch uitzicht op de majestueuze Mont Viso, kun je het beste naar het plaatsje Abriès voor een wandeling naar het uitzichtpunt Grand Belvédère du Viso.

 

Kaarten en Wandelgidsen Nationaal Park des Queyras

Meer reportages van Zwerfster

Schildje Pieterpad

Wandelgids Pieterpad – LAW 9

Het Pieterpad is een beroemd langeafstandswandelpad in Nederland dat zich uitstrekt over een afstand van ongeveer 498 kilometer. Het pad, vernoemd naar de apostel Petrus

Lees verder »

Nationaal Park Vanoise

Nationaal Park Vanoise oefent met zijn vele wandelroutes een betoverende aantrekkingskracht uit op liefhebbers van bergwandelingen. Met zijn majestueuze bergen, gletsjers en weelderige valleien is

Lees verder »

Frisse neus halen in de Achterhoek

Wandelen in de Achterhoek is een betoverende ervaring! Dit prachtige stukje Nederland, gelegen in de provincie Gelderland, staat bekend om zijn coulissen landschappen. Wandel ontspannen

Lees verder »
Winkelwagen Sluiten